Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев остава в ареста

Обвиненият в изнасилване Иван Евстатиев остава в ареста
Иван Евстатиев Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

Обвиненият в изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча остава в ареста за постоянно. Според съда има опасност Иван Евстатиев да се укрие.

Обжалването се гледа в Пловдивския окръжен съд поради масов отвод на съдиите в Пазарджишкия. Решението, което е окончателно, беше посрещнато с аплодисменти от хората от Стрелча, дошли да наблюдават делото. Залата беше пълна с тях. Пред съда също имаше много хора. Макар и до момента да има повдигнато едно обвинение за престъпление, има вероятност на Евстатиев да бъдат предявени още две – за блудство и за склоняване на непълнолетно лице към употреба на алкохол.

По практика на ВКС, съдът в Пловдив призна алкохола като средство за привеждане в безпомощно състояние. Доказано е, че момичето за около час и половина е изпило поне 300 грама алкохол. Съдът прие също така, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Оказва се, че той е положил усилия да прикрие това престъпление – предупредил е момичето да не го издава, почистил е стаята, откарал е пострадалата с кола недалеч до жилището й.

В решението на съда стана дума за довод, приведен от защитата, който обаче беше оставен без внимание. Става дума за биполярно афективно разстройство на обвиняемия, което обаче е било в много по-ранен етап. Най вероятно става дума за прострелването, което извърши Евстатиев срещу себе си преди години.

Около 200 жители на Стрелча стояха днес пред съда съда в очакване на справедливост.

#Иван Евстатиев #криминални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници