Таксиджиите във Варна на нож срещу колеги заради по-евтин превоз

Таксиджиите във Варна на нож срещу колеги заради по-евтин превоз
A A+ A++ A

Ценова война заради неочаквано поевтиняване на таксиметровия превоз се разрази във Варна. Местните издания публикуваха снимки на таксиджии, обсадили една от фирмите готови за физическа разправа заради обявените по-ниски цени.

Конкуренцията е недоволна от тарифата 60 ст. за километър превоз през деня и 65 ст. през нощта, при положение, че досегашните цени в морската столица са около нива 79 ст. на км за дневен и 89 ст. на км за нощен превоз.

От ръководството на компанията се оплакаха пред бТВ, че служителите ѝ масово не са излезли по улиците след получени заплахи.

Ниските тарифи не нарушават закона, тъй като са в границите, определени с наредба от общинския съвет.

„Трима човека са, искат да изядат хляба на 3000. Няма да им позволим, това е. Няма да ги бием, няма да ги заплашваме. Просто искаме да им обясним, че така не се случват нещата“, казва Живко Великов, един от недоволните конкуренти.

„Всеки може да ви направи една разбивка на дневния му надник и да видите, че цена 60 ст. - е пълна глупост“, казва друг– Димитър Христов.

„20 коли искат да командват 1500 коли, свалят тарифите. Ние едвам издържаме с тези тарифи“, оплаква се трети.

„Ако не го решат, нещата ще се изтърват по много нелицеприятен начин. Ще има ексцесии, ще има напрежение, ще има трошене на коли, защото хората вече нямат възможност да оцеляват. Семействата им гладуват“, казва шофьорът Димчо Иванов.

„Това са хора, които стоят на стоянки, надяват се на два курса на ден на максимални тарифи за да могат да си направят дневния надник. И се надявам наистина да не влизаме отново в ерата на мутренските времена“, обяснява позицията си управителят на новата компания Ивелин Георгиев.

#Варна #тарифа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници