Рекордно ниски температури: - 19 в София, -22 в Кнежа

Рекордно ниски температури: - 19 в София, -22 в Кнежа
A A+ A++ A

Рекордно ниски стойности отчетоха тази сутрин и термометрите в София. Живакът в уредите падна до минус 19 градуса.

До минус 20 градуса паднаха температурите в силистренския град Главиница, съобщиха от Метеорологичната обсерватория в Силистра. Температурният рекорд досега за тази дата в града е регистриран през 2006 г. - минус 19 градуса.

В Силистра температурата е минус 14,2 градуса, в Алфатар - минус 12,4 градуса.

Най-ниската измерена температура в страната тази сутрин е била - 22 градуса, тя е измерена в Кнежа и Севлиево, съобщиха от Националния институт по метрология и хидрология.

Минус 20 градуса са показвали термометрите в Елена и в Перник. В Павликени и Самоков е било - 19 градуса.
Във Видин и Пазарджик са измерени - 18 градуса. 

Жълт и оранжев код обявиха синоптиците за ниски температури в цялата страна

Синоптиците прогнозират, че градусите в неделя ще останат отрицателни и ще варират между 10 и 2 под нулата. В понеделник вече се очаква живакът да прехвърли нулата и да достигнат до +2 градуса.

Днес над планините ще бъде предимно слънчево, студено и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северен вятър. По Черноморието ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се появи слаб северен вятър.

Оранжев код за ниски температури е обявен за 16 области на страната, напомнят от НИМХ към БАН. Предупреждението за температури между минус 20 и минус 15 градуса е в сила за областите Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен.

За останалите 12 области в страната в сила е жълт предупредителен код за ниски температури. Това са Благоевград, Хасково, Кърджали, Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна и Добрич.

а

#студ #температурите #Метеорологичната обсерватория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници