Димитър Узунов показа разпечатка и очаква извинение

Димитър Узунов показа разпечатка и очаква извинение
A A+ A++ A

Представляващият Висшия съдебен съвет Димитър Узунов разпространи информация от своя мобилен оператор, с която удостоверява, че не е автор на есемеса до премиера, който предизвика буря в съдебната система миналия четвъртък.

В отговор на Ваше запитване бихме искали да потвърдим, че от мобилен номер, чийто титуляр е ВСС, не е регистрирано изпращане на изходящи есемеси на 14 януари от 9.30 до 12.30 часа, гласи отговорът. Узунов коментира: Този документ ясно показва отсъствие на писмена кореспонденция с министър-председателя на Република България или с когото и да било друг.

 

Вчера председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов обяви бойкот на заседанията на Съвета, докато Узунов не предостави разпечатка на телефонните си разговори и съобщения.

Съмненията, че Узунов е писал на Борисов, за да го уведоми за дебата по скандала "Яневагейт" се появиха веднага след злополучния четвъртък, когато Лозан Панов огласи препратения му от премиера Борисов есемес. Съмненията се затвърдиха и след като Яне Янев, който е номинирал Узунов за член на ВСС, пое отговорността за препратения есемес.

След скорошното издигане на Узунов за представляващ на съдебния кадрови орган, Лозан Панов заяви, че не иска да бъде представляван от човека, за когото се говори, че е докладвал на премиера и му даде срок до понеделник да предостави разпечатката си. Тя беше разпространена днес от пресцентъра на ВСС и в нея мобилният оператор на Узунов потвърждава, че между 9.30 и 12.30 часа в четвъртък от телефона на Узунов не са пращани съобщения.

Вчера новият представляващ ВСС предупреди, че ако се окаже, че не той е писал на Борисов, ще очаква извинения.

#Димитър Узунов #Яне Янев #оператор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »