Живакът в Шумен падна до минус 18 °C

Живакът в Шумен падна до минус 18 °C
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Шумен е бил най-студеният град тази сутрин. Там живакът в термометрите е паднал до минус 18 градуса, предаде БГНЕС.

Рекордьорът по ниски температури – Кнежа е с цял градус по-висока температура – там са измерени минус 17 градуса. По данни на НИМХ в Драгоман също са измерени минус 17 градуса.

В София термометърът е показвал минус 16 градуса. Във Велико Търново, Плевен, Свищов пък е било минус 15 градуса.

В края на деня днес се очаква ново захлаждане. Над страната ще преобладава слънчево време. На места в Северна и котловинните полета в Западна България ще има ниска слоеста облачност или мъгла.

Около обяд с появата на слаб до умерен запад-северозападен вятър видимостта ще се подобри. Привечер от североизток ще започне увеличение на облачността. Жълт код е обявен за днес в 16 области на Западна и Северна България заради опасно ниски температури и гъста мъгла.

Кодът е в сила за областите Перник, София, София-област,Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра и Добрич. В областите с обявен жълт код ще бъде студено с минимални температури между минус 15°и минус 10°, като очакваните максимални температури също ще бъдат отрицателни. Код за мъгливо време е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен и Силистра.

 

#градус #Шумен #жълт код #захлаждане #облачност #вятър #Свищов #Велико Търново #Плевен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници