След снеговалежите, положението в страната се нормализира

След снеговалежите, положението в страната се нормализира
A A+ A++ A

За последните две денонощия служителите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили близо 800 спасителни и аварийни дейности. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Пожарните екипи работиха главно по евакуация на хора от закъсали автомобили и от жилища, оказване на съдействие на нуждаещи се от медицинска помощ, изтегляне на превозни средства, премахване на паднали дървета и отводняване на жилищни сгради.

Към момента силите и средствата на звената за ПБЗН участват в локализирането и ликвидирането на 26 произшествия. В около 400 населени места все още няма електрозахранване. Не са регистрирани аварийни ситуации по язовирни стени и съоръжения към тях. Язовирите Ивайловград, Студен кладенец и Цанков камък се изпускат контролирано. Нивото на река Арда се понижава. Няма данни за бедстващи или застрашени хора.

Област Силистра
Остава затворен пътят Силистра-Добрич. Останалата пътна мрежа в областта е трудно проходима.
Тази сутрин с верижна техника пожарен екип евакуира хората от четири леки коли на пътя Ситово – Силистра. Оказана е помощ и на други четирима водачи, пътували в посока Кайнарджа. От леките автомобили са евакуирани деветима възрастни и две деца, които са настанени в общината. Пожарникари са превозили и бременна жена от Кайнарджа до Силистра.

Област Смолян
Отменено е бедственото положение за община Смолян. Остава в сила обявеното частично бедствено положение за общините Мугла, Киселчево и Горна Арда.

Област Русе
В действие е въведен планът за защита при бедствие при зимни условия за територията на цялата област. Издадени са заповеди за привличане на допълнителна техника и хора в общините Две могили, Иваново, Сливо поле, Ветово и Русе. Остава в сила бедственото положение в общините Две могили и Сливо поле. Пожарни екипи превозват болни на хемодиализа хора от селата Бисерци, Горно Абланово и Божурово.

Област Разград
Обявено е бедствено положение за територията на община Самуил. Затруднен е достъпът до селата Голям извор, Ножарево, Хърсово, Владимировци и Кривица. Продължава да е затворен пътят Русе – Разград - Шумен. Останалите пътища са проходими при зимни условия.

Област Монтана
Отворен за преминаване е проходът „Петрохан“.

#София #Силистра #Русе #Смолят #Разград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници