Пътят Русе-Варна продължава да е затворен

Пътят Русе-Варна продължава да е затворен
A A+ A++ A

Пътищата Русе-Варна и Русе-Кубрат остават затворени заради снега и навяванията. Заради спирането на движение на ТИР-ове през целия ден вчера по направлението за София са се образували опашки.

Тежкотоварните камиони са се подредили по бул."България" от Дунав мост към изхода на Русе, а тези, които искат да пътуват към Варна, вече са направили колона в града.

Почистването на Русе е продължило през цялата нощ, стана ясно на сутрешното заседание на кризисния щаб в общината. Без ток са селата Сандрово и Червена вода, както и част от град Мартен. През нощта е паднал още 15 см сняг и снежната покривка е вече с дебелина 50 см. Има много паднали дървета. Най-големият проблем в града е почистването на тротоарите, особено край спирките на градския транспорт, където има големи камари от сняг, а мястото за чакащите е съвсем малко. Тролеите се движат със закъснение заради обледената контактна мрежа.

В област Русе остава бедственото положение в община Две могили. Без ток са 16 населена места, а седем са и без вода. Снегорините са насочени към разчистването на пътя Русе-Варна, където има големи навявания. Има и закъсали от вчера изоставени автомобили, които трябва да бъдат отстранени принудително, за да може да чисти техниката.

#ТИР #Варна #Русе #път

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници