Бъчварова прехвърли на критиците на МВР вината за голямата престъпност

Бъчварова прехвърли на критиците на МВР вината за голямата престъпност
Румяна Бъчварова Източник: БГНЕС
A A+ A++ A




Внушението, че МВР не работи, е послание към престъпниците, терористите и всеки един, който иска да  дойде тук и да се възползва от една такава ситуация. Това заяви Бъчварова и допълни по време на парламентарен контрол.

Организирането на този род кампании, в които се налага да се опровергават очевидни неистини, на практика изпраща едно послание към гражданите, че те не са защитени и могат да се саморазправят. Моят призив „Стига вече!” беше в тази посока, уточни министърът.

Тя посочи, че МВР особено в последните месеци работи изключително мотивирано и резултатите, които има, са дори неочаквани и за нас и призова всичики да подкрепят МВР, за да има резултат.

Има спекулации, че има прекалено раздут щат. Навсякъде в Европа в тази ситуация се увеличава броят на полицията. Реалният брой на българските полицаи е 22 700, обясни министърът на вътрешните работи.

Тя допълни, че този брой не им дава възможност да покрият цялата страна и всички критични места: "Не искам МВР да се представя като един хрантутник на държавата, който взема пари и едва ли не се облагодетелства от това, МВР работи при много трудни условия, продължи министърът. И ще се опитам да реорганизирам дейността, за да се засили полицейската дейност, охраната на обществения ред и др. Приели сме мерки - другите седмици ще ги обявя, за да можем без да увеличаваме числеността да подкрепим полицейските функции", коментира министърът.

През тази седмица тя влезе в задочен спор с работодателските организации, които обвиниха МВР в неефективност след убийството на бизнесмена Александър Антов. Тя дори заяви, че критичните спрямо силовото ведомство изказвания застрашават сигурността на страната.

"Аз приемам всяка една критика, абсолютно сериозно, каза Бъчварова. Но когато по отношение на МВР се използват неверни факти, преднамерена информация, когато има съзнателно подценяване на базисни неща, тогава смятам, че това са способите на всяка една кампания. И аз имам основание да го тълкувам по друг начин, а не като критика. Кампании с лъжливи факти ще тълкувам като заплаха - това е моята позиция, това са моите думи", категорична бе Бъчварова.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници