Борисов: Получих есемеса от мой съветник, не е от член на ВСС

Борисов: Получих есемеса от мой съветник, не е от член на ВСС
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A


Есемесът, който министър-председателят Бойко Борисов получи в четвъртък от заседанието на Висшия съдебен съвет, е изпратен от негов съветник, който не е член на Съвета. "Есемеса ми го препрати мой съветник, не е от член на ВСС. С Лозан Панов винаги сме имали прекрасна комуникация", заяви премиерът пред журналист на влизане в парламента.


Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов показа вчера пред колегите си и медиите изпратено му по мобилния телефон на Бойко Борисов съобщение, което преди това премиера е получил от член на ВСС.

"Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите на двете каки. Не го приехме". Това гласеше съобщението, което Панов получил, докато съдебните кадровици обсъждаха вчера проверката на записите "Янова-Ченалова".

Решението на председателя на ВКС да разкрие на всеослушание получения есемес накара премиера спешно да отиде във ВСС.

В тази връзка Борисов коментира: „ Понеже му бях обяснил /на Лозан Панов - бел. на ред./, а и молбата ми е да проверите, поне така ми казаха вчера на ВСС, че той самият сутринта е казал „да извикаме пак Борисов на етичната комисия, макар че той няма да дойде, на негово място аз не бих дошъл”. За това аз му го и препратих”, каза премиерът, цитиран от агенция Фокус.

Борисов обясни, че с Панов многократно са комуникирали по всички теми, които касаят съдебната система в частта – строителство, обзавеждане, инфраструктура и всичко останало.

 „Към г-н Панов, както искат да го представят някои-заплашителен есемес или каквото и да е било. Имали сме винаги прекрасна комуникация”, коментира Борисов. Той припомни, че след инцидентът с катастрофа, след което Лозан Панов го е било страх след една катастрофата, Борисов лично е говорил с него, за да е внесал молба за отказ от участие в процедурата за избор на председател на ВКС и го е страх, премиерът го е убедил, че нищо няма да му се случи. „Пратих тогавашният главен комисар и полиция, за да го охраняват и да му покажат, че свободата и сигурността е гарантирана”, допълни Бойко Борисов.

В отговор на въпрос дали е говорил с главният прокурор Сотир Цацаров за „опраскване” на Румяна Ченалова и Владимира Янева, премиерът коментира: „Не съм говорил. Вчера пред ВСС, пред всички медии го казах - нито с Панов, нито с Цацаров, нито с Колев, нито, с който и да е било от съвета съм говорил”, заяви Борисов. По думите му, той е приел Румяна Ченалова на разговор, защото тя го е търсила многократно.

„Един единствен път я приех и тя искаше подкрепа от мен. Аз казах, че не мога да й там никаква”, посочи той.

#ВСС #есемес #Лозан Панов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници