Над 10% е годишният спад на фондовата борса

Над 10% е годишният спад на фондовата борса
A A+ A++ A

Над 10% е годишният спад на индексите на Българската фондова борса, съобщи изпълнителният директор Васил Големански при връчването на 15-те награди за инвестиционни посредници.

"Индексите спаднаха с около 10-11%. В такъв порядък падна и капитализацията, паднаха под 9 милиарда, а SOFIX стигна 460", посочи той.

От началото на февруари ще функционира нова инфраструктура в Централния депозитар, с което се цели привличането на чужд интерес към български капиталов пазар, обясни Васил Големански.

Другото голямо направление, което също завършва и се очаква във февруари или март, е връзката на Българска фондова борса, или участието на Българска фондова борса в проект за обмен на ордери между три пазара - хърватския, македонския и българския.

В момента се подготвя и пускането на търговия с държавни ценни книжа на регулирания пазар, припомня Големански. Изминалата година той определи като "доста тежичка".

Фондовата борса връчи наградите за инвестиционни посредници в три категории - за най-голям брой сключени сделки, за реализиран най-голям оборот и за най-значим принос към развитието на капиталовия пазар.

#Българската фондова борса #Васил Големански

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници