Враца се вдигна на протест след убийството на 18-годишния Тодор

Враца се вдигна на протест след убийството на 18-годишния Тодор
A A+ A++ A

Стотици врачани се събраха пред районното управление на полицията тази вечер със запалени свещички в ръце и гневни плакати заради убийството на 18-годишно момче в града.

Гражданите настояха за справедливост и подкрепиха семейството на починалия Тодор Йорданов. Момчето беше пребито до смърт от братята Иван и Десислав Пламенови посред бял ден заради забележка на пътното платно.

Възмущението на врачани нарасна, когато срещу двамата мъже, задържани за бруталния побой, бе повдигнато обвинение за "убийство по непредпазливост след нанесена лека телесна повреда".

Хората скандираха „убийци“, „искаме справедливост“.

Сред протестиращите бяха и родителите на Ники, пребит преди две години. Майката на Ники - д-р Нонка Лилова, каза пред регионалния в. "Зов": "Децата трябва да бягат от този град, за да останат живи".

От Окръжната прокуратура вече са иззели видеозаписи от лица, станали очевидци на инцидента. Очаква се резултатите от съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на 18-годишното момче да станат известни утре.

Двамата братя са задържани с прокурорско постановление за 72 часа и предстои внасяне на искане в окръжния съд за най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

 

#Враца #протест #Тодор Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници