Спасиха 111 мигранти от удавяне в река Марица

Спасиха 111 мигранти от удавяне в река Марица
A A+ A++ A

Тази сутрин наши служители спасиха от удавяне 111 мигранти в река Марица, но на този етап не се знае дали са от иракски или сирийски произход. Това каза по време на пресконференция, в която участва и вътрешният министър Румяна Бъчварова, зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Във връзка с операцията, която от снощи се провежда в столицата по различни направления и информацията, че са задържани 74 души, Арабаджиев заяви: "Така е. Във вчерашния ден стартира операция - тя е многоаспектна. По няколко направления - чисто профилактично, работим с криминалния контингент. Друго направление е свързано с бежанците". В подкрепа на думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че МВР усилено върши своята работа, Георги Арабаджиев коментира: "Дори тази сутрин имаше случай, при който наши служители спасиха от удавяне 111 граждани, които на този етап не знае дали са от иракски или сирийски произход - в река Марица". "Имаше проверки, извършвани както в централната градска среда в София, където има най-голяма концентрация на чужди граждани от арабски и близкоизточен произход, така и на други места в страната", обясни Георги Арабаджиев.

"Апелираме към вас за съдействие - на гражданите и обществеността. Видяхте вчера със случая във Враца, че има хора, които стоят, гледат и не оказват съдействие. така един млад, 18-годишен живот приключи своя земен път", допълни зам.-главният секретар. На въпрос дали е установена причината за смъртта на жена от бежанския лагер в Хасково, вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви: "Установена е - не е заразна". За битовата престъпност, мерките срещу нея и има ли усещане за безнаказаност, Бъчварова поясни, че ако престъпниците, които четат това, което се пише по медиите естествено, че ще има такова усещане. "Притеснява ме това и предприемаме съответните мерки, има специализира операция точно по този въпрос", коментира още Бъчварова.

#служители #България #Марица #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници