ГЕРБ даде заявка за продължаване на реформите

ГЕРБ даде заявка за продължаване на реформите
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

И през новата година ГЕРБ ще продължи с реформите, управлението ни нито подменя, нито оставя на заден план реформаторските си намерения, защото нямат алтернатива. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в традиционната декларация в началото на всяка пленарна сесия.

Цветанов обяви намерението на ГЕРБ да доведе докрай промените заедно с партньорите, с които са започнали.  В същото време той подчерта, че ще търсят съмишленици и сред трезво мислещата част от опозицията. Чрез конструктивен диалог миналата година успяхме да променим конституцията, което доскоро изглеждаше политически непостижима цел, припомни той положителните резултати от съвместни усилия на опозиция и управляващи в НС.

Стабилност - това е основната дума, която определя  политическите намерения на партията. ГЕРБ доказано се стреми към колективна и консенсусна работа на този състав на НС, което е в разрез с твърденията за нови предсрочни избори, заяви  Цветан Цветанов.

Председателят на парламентраната група на ГЕРБ призова народните избраници да се фокусират върху закони от обществен, национален интерес. В областта на обществената сигурност и правораздаването той посочи борбата с корупцията, която включва приемането на антикорупционния  закон, както и нулева толерантност към битовата престъпност. Съдебната реформа ще е центърът в сферата на правосъдието, посочи Цветанов.

Солидна база за заетост и растеж, внимание към проблемите на безработицата, особено сред младите хора, също са сред политическите и законодателните акценти за ГЕРБ.

 В енергетиката депутатите  от ГЕРБ държат на либерализацията на енергийния пазар, диверсификацията на източниците на доставка, преодоляване дефицита в НЕК, продължаване на проучванията и добива на газ в Черно море.

За финансите Цветанов посочи, че ще залагат на по-ефективното харчене, в същото време ще се стремят към подобряване на бизнес средата, намаляване административната тежест, оптимално усвояване на средства от ЕС.

Инвестиции в учители, подобряване на връзките между университетите и бизнеса са сред основните цели за образованието.

Призовавам ви към далновидност, оперативност и отговорност, завърши изказването си председателят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: БТА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници