Бивш депутат с опасност за живота след падане от третия етаж

Бивш депутат с опасност за живота след падане от третия етаж
A A+ A++ A

С черепнно-мозъчна травма и счупени крайници и ребра в пловдивската университетска болница "Св. Георги" е приет бившият депутат от СДС д-р Тома Деспотов, който паднал от балкона на семейния апартамент.

Съсед на медика чул тупване зад гърба си, докато изкарвал колата от гаража, и едва не припаднал, като видял сгърченото тяло на снега. Пред местните медии в кооперацията са разказали, че лекарят бил неузнаваем след като прекарал инсулт. Жена му Веси всеки ден го разхождала, идвал често и синът му.

Инцидентът е станал на ул. "Върховръх" в кв. "Христо Смирненски". При падането от третия етаж съпругата на доктора си е била у дома. Криминалисти проверяват  версии дали става въпрос за нещастен инцидент или опит за самоубийство.

Колеги на бившия завеждащ нефрологичното отделение в университетската болница се опасяват, че състоянието му е непредвидимо.

"76-годишният пациент е с тежка черепно-мозъчна травма, 11 счупени ребра и със счупени ръце. Настанен е в клиниката по анестезиология и активно лечение. Борят се за живота му", съобщихаха от УМБАЛ "Св.Георги".

"Д-р Тома Деспотов е почтен човек, прекрасен лекар и приятел. Беше в парламента от 1997 до 2001 г. Като депутат не беше от най-напористите, но винаги имаше ясни антикомунистически позиции", коментира пред "24 часа" народният представител от ГЕРБ Методи Андреев.

#балкон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите