Над 2000 абоната на ЧЕЗ без ток заради лошото време

Над 2000 абоната на ЧЕЗ без ток заради лошото време
A A+ A++ A

Около 2000 абонати на ЧЕЗ са без електрозахранване, поради усложнените метеорологични условия в страната. Сред засегнатите са и две почивни станции в района на Гоце Делчев, съобщиха от компанията.

На територията на останалите електроразпределителни дружества няма селища без ток.
Без ток са стотици домакинства в столичния квартал „Овча купел“ и жители на Етрополе и Правец, съобщи Борислава Луканова от ЧЕЗ.


"Авариите не са мащабни и се работи по отстраняването им. Очаква се до един час повредите да бъдат отстранени. В района на Гоце Делчев е аварирало чуждо съоръжение, вследствие на което без електрозахранване са телевизионната кула „Ореляк „ и две почивни станции. Като телевизионната кула е с автономно захранване, така че работата ѝ не е спирала. Служители на ЧЕЗ правят възможното да захранят абонатите по алтернативен път", добави тя.

"На територията на Югоизточна България авариите са отстранени и към момента няма абонати без ток, съобщиха от EVN. Въпреки това екипите остават в готовност да реагират заради обявения жълт код в региона и опасността от заледявания", уточни Крум Косев от компанията.

"Ние така или иначе следим прогнозата за времето и в тази връзка оставаме в готовност да реагираме при последващи усложнения на метеорологичните условия", заяви още той.

На територията на Енерго-про също не съобщават за аварии, но запазват готовността на своите дежурни екипи и възможността за пренасочване на аварийни групи, ако метеорологичните условия наложат това.

Асеновградският квартал "Горни Воден" е без вода заради авария в помпената станция и спукан водопровод. В момента екипи на ВиК работят за отстраняване на повредата, съобщи началникът на дружеството в града инж. Пламен Мегленчев. Спряно е и водоподаването за част от друг асеновградски квартал Метоха. Причината е също аварирал водопровод. Очаква се до края на деня повредите ще бъдат отстранени.

#ЧЕЗ #абонати #време #Луканова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници