82 катастрофи в София, леко пострадал е в болница

82 катастрофи в София, леко пострадал е в болница
A A+ A++ A

До 17.00 часа в столицата са станали 82 леки пътни произшествия и едно тежко с един леко пострадал, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, информират от агенция "Пътна инфраструктура". Нормален е трафикът на повечето гранични пропускателни пунктове.

Създадена е организация на "Калотина" за пропускането на товарните автомобили. За да не се образуват колони, част от тях се спират на паркинг около Сливница.

Пътните настилки в цялата страна са предимно влажни, заснежени, заскрежени, обработени и опесъчени. Няма ограничения по автомагистралите.

Затворени за всички превозни средства са проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски". За МПС над 10 тона остават затворени проходите "Котленски", "Твърдишки" и "Вратник", а за товарни автомобили над 12 тона - "Петрохан" и "Шипка".

Проходът "Дюлински" е затворен за МПС над 3.5 тона. Всички останали - "Айтоски" , "Обзорски", "Предела", "Републиката", "Ришки", са отворени за всички МПС, а по "Печинско", "Превала", "Рожен","Пампорово" - се пропускат товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета.

От "Пътна полиция" припомнят на шофьорите да се движат със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания.

#пътни произшествия #зимни условия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници