Възстановен е трафикът през четирите гранични пункта в Благоевградско

Възстановен е трафикът през четирите гранични пункта в Благоевградско
A A+ A++ A

Възстановена е пропускателната дейност на пунктовете Гюешево, Станке Лисичково, Златарево и Кулата, съобщиха от МВР.

По-рано днес не се извършваше пропускателна дейност на ГКПП Гюешево, Станке Лисичково, Златарево и Кулата в двете посоки поради проблем в електрозахранването в област Благоевград. Не е имало натрупване на автомобили на тези пунктове.

От електроснабдителното дружество ЧЕЗ опровергаха подадена по-рано информация, че преминаването през пунктовете е преустановено заради проблеми с електрозахранването на територията на Благоевградска област. Борислава Луканова обясни по БНР, че незабавно е извършена проверка, която е установила, че няма прекъсвания на цитираните КПП-та "Златарево", "Кулата" и "Гюешево". "Прекъсване поради извършване на възстановителни дейности има единствено на граничен пункт "Станке Лисичково", където се използват юпиеси и след направената проверка от КПП-то ни увериха, че работата не е била нарушавана. На другите гранични пунктове не е имало прекъсвания, уточни експертът.

Луканова добави, че обстановката с електрозахранването е спокойна и уточни: "Клиенти без електрозахранване, около 700, има единствено в област Благоевград. Това са населените места Българчево, Зелен дол, Клисура, Логодаш и Селище, като част от тези селища са с прекъснато електрозахранване в момента. Аварията в момента се локализира и всеки момент ще бъде отстранена".

Работата на граничните пунктове е нормална. Остава изискването на гръцките власти колите и товарните автомобили да се движат с вериги през граничния пункт "Илинден-Ексохи". Леките и товарни автомобили, пътуващи за Гърция през ГКПП – Илинден, трябва задължително да са с вериги за сняг. Изискването е на гръцките гранични власти поради натрупване на голяма снежна покривка.

#гранични пунктове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници