Смъртта на Леми слага край на "Моторхед"

Смъртта на Леми слага край на "Моторхед"
A A+ A++ A

Смъртта на фронтмена на групата означава и край на групата, каза барабанистът й Мики Дий пред в. "Експресен" след раздялата с Леми дни след неговия 70-ти рожден ден.

С "Моторхед" е свършено, това е ясно. Леми въплъщаваше "Моторхед", заяви музикантът, който се присъедини към хеви метъл групата през 1992 г.

"Вече не можем да правим турнета или нещо друго. Няма да има повече дискове. Марката обаче ще оцелее и Леми ще продължи да живее в сърцата", допълни барабанистът.

Мики Дий подчерта какъв кураж е имал колегата му, който е продължил да пее и да свири на китара болен от рак. Според думите му диагнозата той е получил чак в събота, 26 декември, два дена след 70-ия си рожден ден и малко преди да умре.

Музикалните издания обаче припомнят няколко прекратени концерта от средата на лятото насам именно заради влошеното здраве на Леми.

Фронтменът отказа шоу в Солт Лейк Сити, като заяви, че му е твърде зле, за да продължи. „Моторхед“ прекратиха свой концент и в Остин (Тексас) на 1 септември заради проблемите на певеца.

Леми се обърнал към публиката с думите:

„Не мога да го направя“.

Малко по-късно се върнал на сцената и казал:

„Вие сте от най-яките хора, пред които сме били, и обичам да свиря за вас, но наистина не мога… Затова ви моля да приемете извиненията ми. Следващия път, ОК?“

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници