35-годишен ром обвинен за убийството на фермера Кунчо Кунчев във Врачанско

35-годишен ром обвинен за убийството на фермера Кунчо Кунчев във Врачанско
A A+ A++ A

35-годишният Мариан Д., който е криминално проявен, ще бъде обвинен за убийството на ърнопроизводителя Кунчо Кунчев във врачанското село Добролево в навечерието на Коледа. Другите задържани при разследването вече са освободени, съобщиха от полицията. 

Близките на убития го погребаха едва вчера заради продължилите няколко дни експертизи. Доказано е, мъжът е наръган многократно с два различни ножа, единият от които е намерен в къщата на заподозрения заедно с липзващото от дома на Кунчев огнестрелно оръжие.

Кунчо Кунчев дълги години е бил директор на Професионален учебен център за заварчици във Враца. Преди двадесетина години се върнал в селото и се заел със зърнопроизводство. Обработвал около 2000 декара земя и няма никакви данни за конфликти с някого или пък за дългове.

Касапницата в нощта срещу 21 декември е станала заради пари все пак - Мариан и брат му нападнали възрастния мъж, защото имали информация, се е подготвил да купи още ниви и предполагали, че парите за сделката са някъде в дома му. 

На другия ден близките се притеснили, че Кунчев не вдигал телефона си и помолили съседка да го потърси в дома му. Там тя открила тялото в локва кръв.

До Кунчев бил намерен пълнител за пистолет, но самото оръжие не било открито. Впоследствие от полицията съобщиха, че липсва и ловна пушка.

Криминалистите задържаха погребението на възрастния човек, докато изяснят информацията от патоанатомите - че жертвата е наръгана с два ножа, ловен и кухненски, собственост на убития Кунчев.

При обиск в дома на Мариан Д. са открити липсващите от дома на Кунчев оръжия. От свидетелски показания на ромската фамилия е изяснено, че нападателите в дома на Кунчев са били двама братя, но самото убийство е извършено от единия.

По информация от местни жители Мариан се е преместил в селото преди няколко години от Малорад заедно с братята си. 

В селото се говори, че единствените пари, липсващи от дома на едрия земеделец, са 300 лева, които били в джоба му. 

 

#Кунчо Кунчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници