Училищата в Лос Анджелис са затворени заради бомбена заплаха

Училищата в Лос Анджелис са затворени заради бомбена заплаха
A A+ A++ A

Властите в Лос Анджелис наредиха всички обществени училища в града да бъдат затворени, след като са получили неопределена за сега заплаха, съобщи АФП. В държавните училища на Лос Анджелис се обучават над 640 хиляди  ученици в 1000 учебни заведения.

От полицията на града съобщиха само, че заплахата е получена в имейл, но не е конкретна и по случая тече разследване, каза заместник директора на отдела за специални операции Джордж Виегас.

Мярката е предприета заради съобщение за заложена бомба. Сапьори претърсват училищата за взривни устройства, съобщи по-късно вестник "Лос Анджелис таймс", цитиран от ТАСС.

Правим всичко по силите си да разследваме щателно заплахата. Работим и с училищната управа и с ФБР и ще държим обществеността информирана.

Стив Зимър, председател на училищното настоятелство на Лос Анджелис заяви, че мярката е предпазна, но призова родителите да не пращат децата си на училище днес, а тези, които са го направили да ги приберат.

Имаме нужда от сътрудничеството на цял Лос Анджелис днес. Имаме нужда приятели и роднини и съседи да работят заедно с учителите и настоятелите ни, за да осигурим безопасността на децата ни.

#Лос Анджелис #затворени училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници