Партиите в Реформаторския блок определят нов формат

Партиите в Реформаторския блок определят нов формат
A A+ A++ A

Лидерите на партиите в Реформаторския блок и петимата министри, излъчени от коалицията, се събират от 09.30 ч. в централата на СДС на "Раковски" 134, за да определят по-нататъшните действия и позиции след сътресенията, предизвикани от приетите на второ четене конституционни промени и последвалата оставка на правосъдния министър Христо Иванов.

Демократи за силна България взеха решение за излизане в опозиция, а СДС и Движение „България на гражданите“ заявиха, че продължават подкрепата си за управлението.

Очаква се днес ДБГ да предложат на партньорите си от блока декларация за подкрепа на правителството с ясен ангажимент, че през първите 6 месеца на следващата година ще бъдат постигнати видими резултати в антикорупционното законодателство и законодателството, свързано със съдебната реформа, реформите в образованието и здравеопазването, за оптимизиране на разходите в енергетиката и за ускоряване на работата по електронното управление.

Според Меглена Кунева с подписите си под декларацията, партньорите ще гарантират единството на блока. По повод решението на ДСБ за излизане в опозиция, мненето й е: Или си в опозиция, или не си. Трето положение няма.

#Реформаторския блок #Демократи за силна България #Движение „България на гражданите“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници