Максималните температури днес между 17 и 22 градуса

Максималните температури днес между 17 и 22 градуса
На много места, по-интензивно в Южна България и планинските райони, ще превали дъжд, следобед придружен с гръмотевици. Снимка: yanadm.blogspot.com
A A+ A++ A

Над по-голямата част от страната денят ще започне с разкъсана облачност, в северните райони и със слънчево време, но облачността отново бързо ще се увеличи и вплътни, прогнозира Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

На много места, по-интензивно в Южна България и планинските райони, ще превали дъжд, следобед придружен с гръмотевици. Вятърът ще е от запад, в Дунавската равнина умерен.

Максимални температури – между 17 и 22°, в София - около 17°. Привечер от запад облачността ще намалее.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месец април.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, в часовете около и след обяд предимно значителна. На места ще превали краткотрайно, ще прегърми. Ще духа слаб югозападен вятър.

Максималните температури ще са между 17 и 21°. Температурата на морската вода е 9-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, с тенденция на отслабване.

Над планините облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купесто-дъждовна. На много места ще превали краткотраен дъжд, над около 2000 метра – сняг; валежите ще бъдат придружени с гръмотевици.

Вятърът ще е от запад, по-късно през деня – от северозапад, силен до бурен. Максимална температура на 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.

#Националният институт по метеорология и хидрология #НИМХ #БАН #Южна България #Дунавската равнина #София #Черноморие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници