Няколко министерски глави ще паднат предколедно според Миков

Няколко министерски глави ще паднат предколедно според Миков
A A+ A++ A

Предколедно може да бъдат сложени пред публиката няколко министерски глави, но това няма да доведе до промяна на политиката, прогнозира лидерът на БСП Михаил Миков след семинар на партията в Боровец, цитиран от "Фокус".

Според него, когато се изчерпа ресурса на вътрешно коалиционните скандали и отношения, тогава ще се ползва ресурса на освобождаване на един-двама или трима министри. Но това няма да промени политиката на кабинета на Бойко Борисов.

"Всички говорят за оставки, но няма да има смяна на политиката", убеден е лидерът на БСП.

За бившите съпартийци, организирани сега в партията на Георги Първанов, Миков каза: "Към момента 60-70% от общинските съветници на АБВ играят с десницата. Ще припомня на българските граждани, че те подкрепиха този бюджет включително и в частта социални разходи. АБВ участва във всичко това".

"Боричканията в Реформаторския блок не могат да решат социалната икономическа безпътица, включително след приемането на бюджета", каза още председателят на социалистите. "Политическите игрички са буря в чаша вода, но не променят лошите тенденции, които се случват в социално-икономическата сфера", добави той и даде за пример увеличението на заплатите, което няма да може да бъде реализирано.

Според него току що приетият бюджет очертава нерадостна обстановка, защото държавата прехвърля все повече отговорности върху общините. Миков е на мнение, че финансовата осигуреност за решаването на проблемите по-места намалява, като редица разходи не могат да бъдат компенсирани с европейски средства.

"Тази първа среща на кметовете и председателите на групи съветници, на политическия ни актив в местната власт е, за да очертае посоките, стъпките, пътищата и необходимите действия за прокарване на лява политика в местната власт", обясни целта на форума Миков. Според него на семинара са били очертани политическите и организационните пътища за засилване на влиянието на БСП по места. 

#Михаил Миков #БСП #АБВ #Реформаторския блок #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници