Пет фирми искат да „управляват интелигентно“ софийския боклук

Пет фирми искат да „управляват интелигентно“ софийския боклук
Новата информационна система за един милион лева ще проследява третирането на отпадъците от кофата за смет до бунището и евентуално бъдещото им изгаряне. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пет са компаниите, които са се кандидатирали за „интелигентно управление“ на боклука на София.

Новата информационна система за един милион лева ще проследява третирането на отпадъците от кофата за смет до бунището и евентуално бъдещото им изгаряне, предаде „Медиапул“.

„Атос Ай Ти Солюшънс енд Сървисис“ и „Информационно обслужване“ играят самостоятелно. Останалите три кандидата са обединения.

Едното е ИСУО, в което влизат „Инфологика“ и „Контракс“. Другото е между „Лирекс БГ“ и „Индекс България“.

Последният участник е обединение „Електронни административни услуги за държавата и общинската администрация“, в което влизат „Браво инвестмънт“ и „ЕИБ Софт“.

Бъдещият победител ще бъде избран между „Браво инвестмънт“ и „Информационно обслужване“, коментираха неофициално запознати с търга.

„Браво инвестмънт“ навлезе в Столична община през миналия мандат на Столичния общински съвет.

Дружеството, зад което стои варненската група ТИМ, спечели поръчката за информационната система на общинския монополист „Топлофикация“ за един милион лева, която все още изпълнява.

Везните към държавната „Информационно обслужване“ пък могат да се наклонят заради посочения подизпълнител IBS. Според компании в бранша фирмата участва само в търгове, които знае, че ще спечели.

Преди дни „Ай Би Ес“ спечели поръчката на транспортното министерство за усъвършенстване на портала за електронното правителство egov.bg за 1.47 млн. лв.

Интелигентната система за софийския боклук трябва да събира, съхранява и обработва първоначалните данни за отпадъците – от процеса на образуването им до обезвреждането им. Системата ще следи за събирането, сепарирането, съхраняването, транспортирането, оползотворяването и обезвреждането на битовите и строителните боклуци.

Новата умна система ще следи още зимното и лятното поддържане на улиците. Ще обработва данните за чистенето, миенето и метенето, като целта е ежедневен контрол на тези дейности и оптимизиране на процеса.

Информационната система за отпадъците ще трябва да се върже с интегрираната информационна система на Столична община.

Интелигентната система за отпадъците трябва да е готова до шест месеца от сключването на договора с изпълнителя.

Критерият за избор на изпълнител е икономически най-изгодната оферта. Цената ще има 40% тежест. Техническа оценка за функционалните изисквания дава 30%. Останалите 15% са за технически, системни и технологични изисквания, а другите 15% е оценката за интеграция на проекта с информационната система на общината.

#София #боклук #Информационно обслужване #Контракс #Столична община #Столичен общински съвет #ТИМ #топлофикация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници