Полк. Иван Бояджиев: На летището реагираха по правилата

Полк. Иван Бояджиев: На летището реагираха по правилата
A A+ A++ A

Всичко бе направено много добре в интерес на сигурността на гражданите, каза за действията на службите по време на проверката за взривно устройство на терминал 1 експертът по тероризъм полк. Иван Бояджиев. Аз съм един от създателите на тази служба, реагираха по каноните, заяви той пред бТВ.

Според експерта няма никакъв повод за притеснение. 

Случаят не е завършен и може да се окаже, че автобусът е преднасял взрив - затова кучето е реагирало така. Имало е много съмнителни обстоятелства и затова е трябвало да бъде направена цялостна проверка.

Причината да се породят съмнения може да е и малка батерия, поясни Бояджиев. Бусът е бил проверен със специална българска апаратура, която е много добра, посочи той.

Хората, които са паркирали микробуса на летището, в момента не са на българска територия и не могат да бъдат разпитани, каза пред Нова тв главен комисар Георги Костов. Те са хора от бивша съветска република и са известни на полицията.

Двамата са влезли на наша територия от Турция преди три дни, били са ден и половина в Бургас и после са дошли в София. До момента те не са открити за разпит, не е ясно къде се намират в момента, каза Костов. Единият е излетял за страна от ЕС, другият-към страна извън ЕС, бивша съветска република.

Двамата са с рисков профил, определен веднага след събитията от 13 ноември в Париж, посочи още главния комисар.

„Категорично няма открито взривно устройство в микробуса. В него има голямо количество багаж, купуван явно с цел търговия и един денк с парфюми, електроуреди за употреба в дома. Възможно е в някои от тези вещи да има вещества, които могат да заблудят служебното куче”, каза още главният комисар на МВР.

#микробус #Георги Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници