ПР-ът на Ватикана уреждала секс за свещениците

ПР-ът на Ватикана уреждала секс за свещениците
A A+ A++ A

33-годишната ПР-ка на Ватикана Франческа Чауки действала като истинска сводница за свещениците в Светия престол.

Няколко стотин "горещи послания" на Франческа, изпратени през Whatsapp до Луиджи Ангел Валейо Балда взривиха италианските медии. Дамата уреждала секс с нейната роднина Силвана, която обаче Балда определя като "грозна".

Франческа обаче не губи надежда и упорства: "Мама ще ти доведе Силвана. Тя е толкова нежна. Тя е моя роднина и е на 36 години. Моля да ми кажеш какво мислиш като дойде при теб", пише пиарката, но получава обезкуражаваш отговор от свещеника: "Хмммм... Няма как да правя секс с нея, много е грозна!". Това все пак не обезкуражава Франческа и тя му съобщава, че следващият вторник Силвана ще бъде при него. "Ти си съвършен, а тя е толкова сладка и нежна", но Балда отговаря кратко: "Грозна е!".

След като кореспонденцията стана известна, Франческа написа в собствения си профил, че това е било просто една шега и че няма роднина, която да се казва Силвана.

В началото на месеца бяха оповестени и последните разкрития свързани с аферата "Ватилийкс". Грандиозният скандал разкрива луксозни сауни и салони за масаж в самия център на Рим, притежавани от Ватикана, които свещениците на Светия престол използват за секс услуги. Скъпите недвижими имоти са закупени на много ниски цени, доста под пазарните. Като пример бяха споменати две улици в непосредствена близост до италианския парламент в столицата, край площада Piazze Barberini. Всички тези имоти се управляват от ватиканската организация "Сдружението за изучаване на религията". Тяхната стойност се определя на няколкостотин милиона евро.

Само преди две години Ватикана закупи цял блок в Рим за 22 млн. евро, където се помещава най-голямата "гей сауна" в Европа. Основен участник в тази инвестиция бе кардинал Тарчизо Бертоне, който използва над 200 000 евро за обзавеждане на собствения дом от фонда предназначен за болни и бедни. Фондът е попълван с дарения от целия свят.

Източник: БГНЕС

#Ватикан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници