Хиляди обувки на Площада на Републиката, без марш за климата в Париж

Хиляди обувки на Площада на Републиката, без марш за климата в Париж
Залата, която ще събере световните лидери на климатичната конференция в Париж
A A+ A++ A

Детски обувчици, боти, пълни с цветя, маратонки с послание за планетата Земя - хиляди обувки покриха и днес Площада на Републиката във френската столица, откъдето трябваше да тръгне марш за климата, отменен след кървавите атентати в Париж.

Повече от четири тона обувки са събрани от една седмица, предава АФП, като цитира Ема Руби Закс, заместник-ръководител на Авааз - международна гражданска организация, създадена през 2007 година, която насърчава активността по въпроси като глобалното затопляне. Това е символ на решимостта на хората да бъдат чути, подчертава тя.

Сред анонимните обувки има и няколко VIP чифтове: обувките за бягане на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, ботинките на френската актриса Марион Котияр или вечерните обувки с тънки токове на британската стилистка Вивиан Уестууд. Дори папа Франциск е изпратил свои.

Маршът за климата, предвиден в навечерието на откриването на световната конференция за климата (COP21) бе отменен след забраната за демонстрации, издадена по силата на извънредното положение, въведено във Франция след атентатите на 13 ноември.

#промени в климата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници