Съдът пусна 7 от 8-те задържани в сряда в Париж

Съдът пусна 7 от 8-те задържани в сряда в Париж
A A+ A++ A

Седем от осемте лица, задържани при акцията на френските специални части в Сен Дени в сряда, са освободени, както съобщава парижката прокуратура.

Джауад Бендауд, собственикът на жилището в Сен Дени, превърнато в тайна квартира на извършителите на атентатите в Париж, остава единствен в ареста от осемте задържани при полицейската акция в сряда. Другите седем лица са вън от подозрения.

Повечето са нелегални имигранти от Мароко и Египет, подслонени в сградата, без да познават терористите.

Бендауд, който може да остане в ареста 6 дена, вече е бил осъждан на 8 години затвор за смъртоносен побой. При арестуването си в сряда той бе заявил, че не е знаел нищо за терористичната дейност на гостите си от Белгия, които е подслонил по молба на приятел.

Междувременно префектурата на Париж удължи до края на ноември забраната за организиране на митинги, която е в сила след атентатите. Така тя ще важи и на 30 ноември при откриването на Световната конференция за климата, на която ще дойдат ръководители от цял свят.

Въпреки забраната снощи (точно седмица след атентатите) стотици парижани се стекоха да почетат със свещи и музика паметта на загиналите.

#Сен Дени #атентатите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите