Европарламентът с резолюция за по-висока конкурентност на европейската авиация

Европарламентът с резолюция за по-висока конкурентност на европейската авиация
A A+ A++ A

Европейският авиационен сектор губи конкурентоспособност заради субсидирани превозвачи и летища от трети страни, смята Европейският парламент. Законодателят гласува резолюция, според която Европа трябва да положи усилия, за да гарантира равнопоставеност в сектора, без да нарушава регулациите си за безопасност.

Целите трябва да бъдат постигнати чрез споразумения за авиацията с основните европейски търговски партньори в сектора, заявиха евродепутатите.

Европейската авиация трябва да си гарантира равнопоставеност, като включи в тези споразумения предпазни клаузи, които да посочват конкретно какви са нарушенията и санкциите за тях. За тази цел Европейската комисия трябва да ревизира настоящите правила за летене в ЕС, за да се справи с нелоялните практики на пазара, измежду които са държавните субсидии, които получават авиокомпании извън Европейския съюз.

Държавите членки да работят по-усърдно за създаването на единния правила за европейското въздухоплаване и да съставят единна позиция за правата на пътниците, поискаха още евродепутатите.

Европейската комисия също така трябва да вземе мерки за подобряване на изискванията за медицински прегледи на пилотите, сигурността и достъпа до пилотните кабини, смята ЕП.

 

#Европейският парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"