Полицаите отново на протест пред парламента - заради социалните придобивки

Полицаите отново на протест пред парламента - заради социалните придобивки
A A+ A++ A

Служители на МВР отново ще протестират пред сградата на парламента днес в 13 ч., въпреки отстъпките, които правителството прави в подготовката на бюджет 2016.

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова каза на заседанието на вътрешната комисия, че параграфите от преходните и заключителни разпоредби, които предвиждат свиване на заплатите при пенсиониране, ще бъдат оттеглени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова между първо и второ четене. Запазва се и порционът.

Полицаите са недоволни от намаления размер на други плащания за работещите в силовото ведомство.

Началният час на днешния протест е избран да съвпадне със заседанието на бюджетната комисия в парламента, на която се очаква депутатите да обсъдят бюджета за 2016 г. Очертава се полицейска блокада на жълтите павета между 13 и 20 часа.

Акцията е организирана от синдикат Алианс „Сигурност“ в МВР. Според неговия председател Галентин Грозев на площада ще дойдат и от Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“, Национален синдикат на гражданската администрация и от Синдиката на служителите на затворите в България.

#полицаи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници