Таксиметрови шофьори се готвят за протест

Таксиметрови шофьори се готвят за протест
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Таксиметровите шофьори се готвят за протест. Причината е, че бе взето решение такситата да плащат всяка година патентен данък от 400 до 1000 лева. Това решиха във вторник депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси, която прие на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси.

"Готвените промени в Закона за автомобилните превози, касаещи такситата, предвиждат патентът за Пловдив да е 1000 лева. Шофьорите не могат да изкарат и половината от тези пари. Патентът трябва да е 10%, така както плащат всички фирми", коментира председателят  на Асоциацията на таксиметровите шофьори Георги Ряпов пред Нова телевизия.

Ряпов добави, че трябва да се правят по 3000 лева на месец, а дневният оборот да е по 120 лева на ден, което е невъзможно.

Промяната предвижда таксиметровите превозвачи да заплащат еднократен данък всяка година до 20 април, като само за предстоящата 2016-а година този срок е удължен до края на месец май.

Въпросният данък ще се плаща за кола, което означава, че ако едно такси се използва от двама превозвачи, то те ще си разделят данъка.

Размерът на данъка ще се определя от общините.

#такси #таксиметрови шофьори #данък #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници