Самоуби се продуцентът на "Гепи"

Самоуби се продуцентът на "Гепи"
A A+ A++ A

Британският милиардер от индийски произход Ангад Пол се самоуби в центъра на Лондон със скок от прозореца на своя пентхаус.

Магнатът, управлявал близо 20 години успешно компания в стоманодобива, е известен и като изпълнителен продуцент на много от филмите на Гай Ричи, включително на култовите "Две димящи дула" и "Гепи".

Пол е скочил от 8-ми етаж и е загинал на място. Медиите на Острова свързват фаталното решение на милиардера с финансови проблеми, довели до банкрут компанията му "Капаро индъстрис".

От Скотланд Ярд съобщиха, че не разглеждат версията за убийство.

Пол е син на члена на Камарата на лордовете, 84-годишния Сурадж Пол, който повери всички свои бизнес дела на наследника си през 1996 г.

Наскоро обаче компанията съкрати 450 работни места и обяви, че занапред запазването на други 1200 изглежда несигурно.

Миналия месец "Капаро" бе тежко засегната от срива на цените на стоманата и силния паунд. Засегната бе и друга голяма компания, "Тата стийл". Общо около 4000 работни места бяха загубени в сектора през октомври.

Ангад Пол финансира "Капаро T1", която бе най-бързият суперавтомобил в света при дебюта си през 2006 година.

Индийският предприемач Сухел Сет написа в Туитър: "Дълбоко натъжен съм да науча за самоубийството на Ангад Пол в Лондон. Той бе млад и умен. Дълбоки съболезнования към г-н Сурадж Пол и семейството".

 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници