Четвърти ден блокада в центъра на София (обновена)

Четвърти ден блокада в центъра на София (обновена)
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 150 полицаи блокираха движението по „Орлов мост” в столицата, предаде агенция „Фокус”.

Затворени са участъците от бул. „Цариградско шосе”, бул. „Цар Освободител” и движението по в двете посоки по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

Протестиращите блокираха Орлов мост, но този път използваха нова тактика, целяща да намали недоволството от създаващите се задръствания. На определени интервали от време те освобождаваха платното, давайки възможност на гражданите да се приберат по домовете си в петъчната вечер. Така значително облекчиха движението в района на кръстовището и не позволиха образуването на големи задръствания, предаде БГНЕС.

Протестът преминава спокойно и се охранява от униформени полицаи, които в момента са на работа. Някои от тях бяха сред протестиращите в предходните дни.

Служителите на реда категорично заявяват, че няма да се откажат от своите социални придобивки и ще се борят за тях. В същото време те подчертават, че техният протест не трябва да се свежда единствено и само до орязването на броя на заплатите, които те получават при напускането на системата. Те са недоволни най-вече от лошите условия на труд.

Протестиращите заявяват, че между 3000 и 5000 униформени ще се съберат в неделя, 8 ноември, на големия национален протест в столицата.


#МВР #полицаи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници