Тим Бъртън развихря въображението на малки и големи в новия филм за Алиса

Тим Бъртън развихря въображението на малки и големи в новия филм за Алиса
Снимка: YouTube
A A+ A++ A

След касовия успех на „Алиса в Страната на чудесата“ през 2010, щурите герои на Луис Карол се завръщат за следващото приключение на Алиса, Лудият шапкар, Белият заек, Чеширският котарак, всезнаещата гъсеница Абсолем, Червената и Бялата кралици и Времето – получовек -получасовник.

Годините след приключенията си в Страната на чудесата Алиса (Миа Васиковска) прекарва по море, следвайки примера на баща си. Завръщайки се в Лондон, тя намира магическо огледало и се завръща във фантастичния свят на своите приятели Белият заек (Майкъл Шийн), Абсолем (Алън Рикман), Чеширският котарак (Стивън Фрай) и Лудият шапкар (Джони Деп), който не е на себе си.

 

Шапкарят е загубил своето Величие и Бялата кралица Мирана (Ан Хатауей) изпраща Алиса в търсене на Хроносферата, метален глобус в палата на Великия часовник, който контролира времето. Връщайки се назад във времето, Алиса се натъква на приятели и врагове в различни етапи от живота им и се впуска в опасна надпревара с времето, за да спаси Шапкарят. Ще видим отново Хелена Бонъм Картър в ролята на Червената кралица. Саша Барън Коен влиза в ролята на Времето, а Рис Иванс ще изиграе далеч по-консервативния баща на Шапкарят – Заник Хайтоп.

Алиса в Огледалния свят“ ще бъде на екран от 27 май 2016. 

#Алиса #Джони Деп #Саша Барон Коен #Ан Хатауей #Джони Деп #Хелена Бонам Картър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници