Депутатите не подкрепиха ветото на Плевнелиев

Депутатите не подкрепиха ветото на Плевнелиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от Закона за военното разузнаване падна, предаде БГНЕС.

При гласуване в Народното събрание депутатите в подкрепа на закона бяха 159, 15 – „против” и двама „въздържали се”. При гласуването в пленарна зала на закона бе приет текст, според който шеф на служба Военна информация към военното разузнаване не може да бъде цивилно лице, с което отпадна възможността Йордан Бакалов да остане на поста.

Веднага след приемане на текста Бакалов поиска да напусне, но военният министър Николай Ненчев заяви, че ще изчака. Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че президентът ще наложи вето и текстът ще бъде отново разгледан в пленарна зала.

„На Росен съм му казал, че в парламента има наш кандидат за този пост е Бакалов”, увери Борисов за поста за шеф на служба Военна информация, заради която президентът наложи вето на закона.

„Има един депутат адмирал, които всички си го харесват, той не е по-лош от Бакалов. Но така както го направиха, ме ядосаха и аз казах на президента да го върне”, каза Борисов. Той обясни, че премиерът може да бъде заобиколен с промени в закона. Пламен Милушев от Варна е другият човек, призна Борисов.

Така премиерът даде да се разбере, че без негово знание е номиниран друг кандидат, но каза, че знае кой го е направил, но ще разговаря с него „когато се върне от изборите”.


#Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #вето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници