Христо Иванов прояви разбиране към протеста на надзирателите

Христо Иванов прояви разбиране към протеста на надзирателите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правосъдният министър Христо Иванов прояви разбиране към протеста на надзирателите, които също излязоха на протест заедно с полицаите.

„Те протестират заедно с полицаите, но има една съществена разлика. Ние направихме доста съществена реформа през тази година, заедно в диалог с техните представители бяха направени болезнени съкращения в системата на ГДИН. Това са хора, с които заедно сме изяли солта и сме си отнесли пръчките. Техният протест специално го разбирам. Ние с тях заедно си правим реформите, продължаваме в ГДИН. Имаме много добър диалог”, увери Иванов, цитиран от БГНЕС.

Той изрази надежда, че когато ситуацията с реформата в МВР се избистри, и когато в парламента се дебатират предложенията за бюджета за 2016 г. да се отчете тази съществена разлика. Реформата в ГДИН върви. Тя се случва и то в диалог, добави Иванов.

Помолен за коментар на предложението новопостъпилите да не получават 20 заплати и съдиите да се замислят в тази посока, той заяви, че трябва да се преосмисли тази система от социални придобивки, която по никакъв начин не е свързана с качеството на работата и с нейната ефективност.

„По отношение на съдиите за мен е много позитивно, че във ВСС тече дискусия относно целия пакет от стимули и мерки за ефективност. Сигурен съм, че в рамките на тази година ще можем да проведем тази дискусия по един подходящ начин и да се стигне висока степен на съгласие какво трябва да се направи”, заяви Иванов.

 

#Христо Иванов #магистрати #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници