Премиерът се среща с Бъчварова и Горанов заради протеста на полицаите

Премиерът се среща с Бъчварова и Горанов заради протеста на полицаите
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се среща с финансовия и вътрешния министър днес, за да търсят решение на проблема, след като вчера хиляди полицаи в цялата страна излязоха на протест заради икономиите в МВР, заложени в проектобюджета за догодина. 

В 08.30 часа, преди началото на седмичното заседание на правителството, Борисов ще приеме Владислав Горанов и Румяна Бъчварова, за да обсъдят съкращаването на социалния пакет и привилегиите при пенсиониране на служителите в МВР и Министерството на отбраната.

Във вторник Горанов не отстъпи от мерките, а униформените блокираха кръстовища в страната.

Полицаите не са съгласни с реформата, която им готви правителството. Те се противопоставят на текстовете, че заплатите, които получават при пенсионирането си, които в момента са 20, ще бъдат намалени на 10 от догодина, както и на премахването на класа „прослужено време”. 

Според силовите синдикати, ако кабинетът не отмени ограниченията, полицаите ще протестират всеки ден. Обмисля се и голям национален протест тази неделя.

Междувременно вътрешният министър Румяна Бъчварова заяви пред Нова телевизия, че "има възможност да отложим решението и то да бъде валидно само за хората, които оттук нататък ще постъпват на работа в МВР". 

По думите и обаче това няма да реши проблемите в момента.

Във вторник полицаи блокираха движението в центъра на София. Блокади имаше и в страната.

 

#протест #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници