Полицаи блокираха едното платно на „Тракия”, блокади има в цялата страна

Полицаи блокираха едното платно на „Тракия”, блокади има в цялата страна
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Полицаи от Пазарджик блокираха едното платно на автомагистрала „Тракия” в посока София. Блокадата е близо до пътен възел „Гелеменово”. В протеста участват около 200 души от цялата Областна дирекция на МВР в Пазарджик.

Блокади на полицаи има и в цялата страна

Служители на Областната дирекция на МВР - Хасково блокираха в 17.15 часа движението по автомагистрала "Марица" за около 20 минути. Полицаите протестираха срещу подготвяните промени в проектозакона за държавния бюджет за следващата година.

Полицаите от Русе блокираха кръговото кръстовище до сградата на ОД на МВР и спряха движението в час пик. Около 150 служители на реда се включиха в протеста, по време на който движението бе блокирано за 15 минути. Това доведе до огромни задръствания от автомобили, автобуси и тролеи от градския транспорт.

Около 200 полицаи и надзиратели се събраха пред полицията в Бургас. Те блокираха за кратко една от основните артерии в града. 

50-60 полицаи блокират движението на Драгичево, според информация на Нова телевизия. 

Около 1000 полицаи излязоха на спонтанен протест и в Пловдив тази вечер, съобщи "Фокус". За няколко минути в пиков час бе блокиран възловият бул. “6 септември” и кръстовището му с бул. „Цар Борис III Обединител”. Протестиращите бяха посрещнати с аплодисменти. В протеста участват полицаи от всички служби на МВР в града, като сред тях има и началници на дирекции и отдели. 

Полицаите във Велико Търново се събраха на спонтанен протест пред районното управление. Те протестират не само заради възнагражденията, които предстоят да им бъдат отнети, но и срещу лошите условия на труд. Протестиращите споделят, че нямат униформи, нямат бензин за колите, които буквално се разпадат, както и зимни гуми за тях, предаде БГНЕС.

Всеки момент се очаква да започне и протестът на полицията в град Стара Загора.

Десетки служители от системата на МВР в Кърджали блокираха пътя Кърджали-Асеновград в района на КПП-Чилик. Пропускани бяха единствено линейки, предаде БТА.

Протестните действия продължават и в столицата.

#полицаи #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници