Хакнаха сайтовете на няколко държавни институции

Хакнаха сайтовете на няколко държавни институции
A A+ A++ A

На хакерска атака са подложени сайтовете на няколко държавни институции в изборния ден. 

Сред тях са този на Национална агенция за приходите (НАП), ДАНС, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), Народното събрание и на "Информационно обслужване" АД.

Тази сутрин сайтът на Централната избирателна комисия (ЦИК) отново бе подложен на хакерска атака. Отварянето на интернет страницата ставаше по-бавно, но все пак бе възможно. 

По-късно председателят на „Информационно обслужване” АД проф. Михаил Константинов съобщи, че хакерската атака към ЦИК е овладяна.

„Сайтът на ЦИК е достъпен, работи без проблеми и в момента, което ще рече, че атаката очевидно е била по-слаба”, коментира проф. Константинов. 

Припомняме, че проблеми със сайта на ЦИК имаше и през миналата седмица по време на вота. През по-голямата част на изборния ден на 25 октомври електронната страница беше недостъпна. 

В петък на брифинг президентът Росен Плевнелиев обяви, че за него хакерските атаки в деня на изборите са нов "Костинброд", и че е сезирал ДАНС. Малко след изказването му бе атакуван и сайтът на Президентството.

#хакерска атака #сайтове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници