Атентат срещу Алексей Петров в квартал Кръстова вада

Атентат срещу Алексей Петров в квартал Кръстова вада
A A+ A++ A

Стрелба с гранатомет на кръстовището на столичния булевард "Черни връх" с ул. "Кръстова вада" в кв. "Лозенец" вдигна на крад полицията. В близост до мястото на инцидента се намира домът на Алексей Петров, който е предполагаема мишена на стрелбата.

Бронираният джип на Алексей Петров най-вероятно е спасил живота на бизнесмена, съобщава Нова телевизия. Според информирани луксозният "Мерцедес" S-класа е със специална защита от седма степен.

В момента в района не се допускат външни хора поради опасност от останали осколки след стрелбата.

Информацията за стрелбата беше официално потвърдена от МВР, но от полицията до момента не потвърждават дали Алексей Петров е бил мишената или става дума просто за съвпадение.

Мястото е отцепено от полиция. Изясняват се детайлите около инцидента. Стрелецът не е задържан и в момента се издирва от СДВР.

Мощната стрелба е чута от хората в близките кооперации в квартал Кръстова вада, съобщава Нова тв.

Полицията издирва кола, заподозряна за атентата.

Проверяват дали е стреляно от колата или не. Пострадали няма.

Сигнал за стрелбата е получен малко преди 9 часа. Полицията е вдигната на крак, служителите са предупредени, че бандитите са особено опасни.

По непотвърдена информация е стреляно два пъти с ръчен гранатомет.

Председателят на НС Цецка Цачева прекъсна заседанието на парламента до 10:30, за да се свърже с Румяна Бъчварова. Атанас Мерджанов от БСП предложи вицепремиерът да бъде поканена в парламента заради стрелбата в столицата.

Бившата барета и съветник в ДАНС, който от 2010 г. е подсъдим по делото "Октопод", не е пострадал от стрелбата.
Срещу Алексей Петров бе извършен опит за покушение през август 2002 г. Тогава по него беше стреляно пред басейна "Спартак", а Петров бе в тежко състояние с огнестрелна рана в гърдите и бедрото.
Алексей Петров е бивш служител на Специализирания отряд за борба с тероризма. През 2008 г. името му бе огласено от тогавашния вътрешен министър Румен Петков като офицер на прикритие в ДАНС. Петров бе и съветник на бившия директор на ДАНС Петко Сертов. През 2009 г. той даде на тогавашния премиер Борисов документи с гриф "поверително" за корупция в кабинета на Сергей Станишев, като обяви, че прави това в качеството си на "лоялен гражданин". През февруари 2010 г. бе арестуван при шумната акция "Октопод". Тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че групата, задържана в "Октопод" е извършавала данъчни престъпления, включително източване на комбината "Кремиковци", изнудвания, рекет и е замесена дори със склоняване към проституцията. Впоследствие до съда стигна единствено обвинението за рекет срещу двама души.

#гранатомет #Алексей Петров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници