Евакуираха 15 жители на Горни Воден, правят спешно водопровод

Евакуираха 15 жители на Горни Воден, правят спешно водопровод
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След безсънна нощ и гасове наред в тревожно очакване 15 жители на най-застрашените къщи в асеновградския квартал Горни Воден бяха евакуирани. Решение за това взе извърняващият длъжността кмет на община Асеновград Пламен Йончев.

Инцидентът е станал тази нощ около 1 ч. на улица "Харманите". Срутването е станало след изкопни работи на голяма подпорна стена, около 40 метра, а пропадналият участък на пътя е около 5 метра.

До част от имотите няма достъп. "Немислимо е и идването дотук на линейка или на пожарна“, заяви пред Нова тв Таймер Шевнедов, жител на квартала.

В къщите има пукнатини и се налага комисия да прецени доколко опасни са за обитателите им щетите. Общината спешно изгражда и временен водопровод, за да захрани останалите къщи с вода. На задната страна на изкопа се е оказал огромен скален къс, който е тръгнал надолу и заплашва да събори масивните постройки. При падането е прекъснат централен водопровод по улица „Харманите”.

Работници и специалисти от строителната фирма, която изгражда стената, укрепват с бетон, за да не се активира отново скалното срутище.

#Горни воден #пукнатини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници