63 000 шофьори изтеглиха за месец приложението за обстановката на пътя

63 000 шофьори изтеглиха за месец приложението за обстановката на пътя
A A+ A++ A

От пускането му на 30 септември досега безплатното мобилно приложение, което дава в реално време информация за обстановката по републиканските пътища, е изтеглено от над 63 000 потребители, съобщават от пътната агенция.

Приложението е част от проект е за 5 млн. лв., обединяващ данните от всички преброителни пунктове. Монтирани са 100 камери, които броят трафика и 6 автоматични устройства за следене на метеорологичните условия.

Миналата година по шосета 2-и и 3-и клас бяха монтирани 120. В напреднала фаза е поставянето на 100 камери по магистрали и първи клас пътища, които се финансират по ОП “Транспорт”.

Новост за шофьорите са променящите се знаци, монтирани на участъци с динамични пътни условия, каквито се проходите. Такива вече има на пътя Габрово - Шипка, Русе - Бяла, Симитли - Банско. 

15 пътни знака, които дистанционно могат да бъдат променяни, вече са в експлоатация. Други 5 ще бъдат включени до края на седмицата, съобщават от пътната агенция. Комбинация от светодиоди с два цвята може да изобразява както текст, така и символ на определен пътен знак.

 

#мобилно приложение #републиканските пътища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници