"Кой убива ЦСКА?"

"Кой убива ЦСКА?"
A A+ A++ A

Фенклубът СЕКТОР Г споделя мнението си за това какви хора и най-вече защо се е допуснало да управляват ЦСКА, тъй като през целия си престой на "Българска армия", единственото, което са правили е да трупат дългове на гърба на любимия им отбор. 

Ето и официалното изявление на червените фенове:

В последните дни медиите се надпреварват да изчисляват колко точно са дълговете на ЦСКА и какъв е броят на кредиторите. Вместо да се занимават с безсмислени упражнения по смятане, нека започнат да задават наистина важните въпроси към правилните хора: Как се стигна до това състояние на клуба? Кои ръководители натрупаха тези дългове? И най-важно– кой изпрати тези хора като собственици в ЦСКА?

Всички сме наясно с порочните обвързаности между политиката, бизнеса и спорта в България. Има редица примери как бизнесмени се захващат с определени клубове след „съвет” или „молба” от властта. Други пък се отказват от спорта, защото не получават „благословия” от „високо място”. Когато става дума за ЦСКА, нека започнем с най-голямото зло – „Титан”. За да си отговорим на въпроса „Кой ги изпрати в ЦСКА?”, е достатъчно просто да отговорим на други два въпроса: При кое управление на държавата „боклуците” получиха контрол върху сметопочистването в голяма част от страната? В подкрепа на кое правителство шефовете на „Титан” лично излязоха на протест пред Народното събрание? Всеки може сам да си отговори и да си прави изводите. Резултат от всичко това е следният абсурд – властта с неясни мотиви изпраща „Титан” в ЦСКА, които над 4 години управляват клуба по престъпен начин, трупат дългове към държавата, подписват безумни договори с анонимни футболисти, а накрая държавата си търси парите от ЦСКА. Дългове, натрупани от хора, изпратени от властта, а самите те остават чисти като момина сълза. За да не пропуснем и други управления, участвали в съсипването на клуба, ще попитаме: Кой беше на власт и с чия „благословия” Александър Томов на два пъти идва в ЦСКА – през декември 2006г. и юли 2013г.? Този път отговорът е различен, но резултатът за нашия клуб е същият!

Друг пример извън ЦСКА – кой изпрати Марешки в Локомотив Пловдив, където той започна да строи една трибуна и не я довърши? В този случай бизнесменът чистосърдечно си призна в интервю, че е бил „накаран” да поеме клуба.

Предстоят местни избори – удобен момент да споменем за десетките общински клубове, които се финансират с пари на данъкоплатците, без значение дали са съгласни или не.

Кога медиите ще започнат да задават тези въпроси? Кога прокуратурата ще започне разследване срещу отговорните за източването на ЦСКА? Най-вероятно – никога! Защото и медии и прокуратура са в тежки олигархични и политически зависимости! А отговорите на нашите въпроси водят към „високите” места в държавата.

От фен клуб "СЕКТОР Г"

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино