Кино ''Люмиер'' отново отваря врати

Кино ''Люмиер'' отново отваря врати
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кино "Люмиер", което се намира в НДК, отново ще започне да излъчва редовна филмова програма до 2 месеца, стана ясно от изказването на директора на НДК Мирослав Боршош по време на пресконференция по случай предстоящия фестивал SО Independent Film Festival.

В момента то излъчва само филми, част от фестивални програми, или отделни специални прожекции. 

Това е така, тъй като "Люмиер" си няма собствена киномашина, което ще се промени до 60 дни, обеща Боршош, който каза, че е искал това да е изненада, но въпрос от журналистите го принуди да разкрие добрата новина по-рано.

Засега в киното ще има само филми от предстоящия SΟ Independent, който ще се проведе от 22 октомври до 1 ноември. Той ще покаже 24 документални и игрални филма от последните две години, които носят силни художествени и социални послания.

По повод възобновяването на дипломатически отношения между САЩ и Куба, за пръв път ще бъдат показани заглавия от съвременното кубинско кино, представени от специалиста по латиноамериканско кино от Ню Йорк, проф. Джери Карлсон.

Тази година за първи път ще бъде връчена наградата „Независим дух на София“ в категориите „Най-добър документален“ и „Най-добър игрален филм“, като победителите ще бъдат определени от публиката.

#Куба #САЩ #НДК #Мирослав Боршош

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай