Нов български филм с премиера в Париж

Нов български филм с премиера в Париж
A A+ A++ A

Новият филм на Камен Калев "С лице надолу", който е българско-френско-белгийска копродукция, ще има премиера днес в Париж. 

''Това е един филм, който е достатъчно прецизен и много точно представя положението в България, различните слоеве на обществото. Може би е много по-трудно да се възприеме в Париж, отколкото тук в София,'' заяви Мелвил Пупо, френски актьор и музикант, играещ главната роля във филма "С лице надолу".

Историята за филма е вдъхновена от среща на режисьора с човек, който му разказва живота си през последните 4-5 години.

''Един човек в крайно отчаяние, който беше притиснат от мафия, полиция. Беше стигнал дъното и имаше едно желание – да намери един нормален живот. В него имаш етолкова слабост, искреност,'' разказа Камен Калев пред Българското национално радио (БНР).

''Тази история беше толкова цялостна сама по себе си, че веднага си казах – ето зад това стои един възможен филм и продължавайки по-задълбочени срещи с човека се появиха и още повече фактори да засилят моята мотивация,'' допълни той.

А от петък 16-и октомври тръгва и по екраните у нас. Подобно на "Източни пиеси" той е силно социален филм, третира проблеми, свързани със страшния подземен свят, трафика на жени, пари, насилие, корупция, групировки, чалга културата, малките радости на жертвите, любовта, катарзиса и безизходицата.

#филм #България #Камен Калев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници