Енергийни шефове: правителството да продължи реформите

Енергийни шефове: правителството да продължи реформите
A A+ A++ A

Работодатели от енергийния сектор призовават правителството да продължи реформите в енергийния сектор. Това се посочва декларация, подписана от Асоциацията на топлофикационните дружества в България, Асоциацията "Хидроенергия", Българската ветроенергийна асоциация, Българската фотоволтаична асоциация, както и дружествата "ЕВН България", "ЕЙ И ЕС България", "Контур Глобал Марица Изток 3" и "ЧЕЗ България".

В момента сме свидетели на усилията на институциите да възстановят стабилността на НЕК и целия енергиен сектор, подкрепяме политиката за либерализация на енергийния пазар, с консултацията и експертизата на експертите от Световната банка, посочват работодателите.

"В същото време виждаме, че организации, които често претендират да представляват целия бизнес в България, предприемат некоординирани със секторните представители действия, които противоречат на логиката на свободния пазар, на принципите на неприкосновеност на частната собственост, и могат да подкопаят избрания курс от реформи в сектора. Наскоро обявената "Пътна карта" е ясен пример за такива действия", се посочва в декларацията.

#НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници