Фрапиращи нарушения по строежите по морето

Фрапиращи нарушения по строежите по морето
Инспекторите попаднаха на опасни строежи и работници, които рискуват живота си, без да имат сигурно заплащане. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Фрапиращи нарушения на строителните обекти по морето откри Инспекцията по труда в Бургас още при старта на проверките си за сезона.

Инспекторите попаднаха на опасни строежи и работници, които рискуват живота си, без да имат сигурно заплащане, предаде бТВ.

Първият проверен обект е строеж на главната улица в Слънчев бряг. Въпреки табелата на входа за задължително защитно облекло, вътре никой не носи такова. При вида на инспекторите част от работниците се разбягаха, другите побързаха да си сложат предпазни каски.

Трудовите злополуки могат да останат без последствия за работодателя, ако работниците нямат сключени договори. Проверка в НАП ще установи колко от тях работят легално, на пълен работен ден.

Новината за проверката се разчу бързо и на следващия обект работниците излязоха в обедна почивка още в 11 часа. Нарушенията се повтарят.

„Навсякъде има разхвърляни железа, те са огънати по такъв начин, по който можеш да се спънеш, да паднеш, да се нараниш, което всъщност представлява опасност", обяснява Николина Попова - главен инспектор, Инспекция по труда – Бургас.

Обектите няма да бъдат затворени, тъй като строителите са обещали да отстранят пропуските в срок. Само за ден рязко са се увеличили и внесените осигуровки за работници.

#Инспекцията по труда #Бургас #Слънчев бряг #НАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници