Обама обвини Асад в клане на деца

Обама обвини Асад в клане на деца
A A+ A++ A

От трибуната на Обединените нации американският президент Барак Обама отправи критики към тези, които подкрепят лидери като сирийския държавен глава Башар Асад, обвинявайки го в клане на деца.

Забележката, която е директна атака към Русия и Иран заради подкрепата им за Дамаск, беше отправена малко преди да дойде реда за изказване на самият руски президент Владимир Путин.

Обама допълни също, че според него би било грешно да се подкрепят „тирани“ като Асад. Въпреки това американският държавен глава заяви, че е готов да работи с всеки, в това число и Москва и Техеран, за справяне с кризата в Сирия.

“САЩ са готови да работят с всяка нация, в това число Русия и Иран, за да решат конфликта (в Сирия)“, каза Обама, цитиран от БГНЕС.

По повод на американските санкции срещу Москва във връзка с кризата в Украйна, президентът заяви, че тяхната цел не е породена от желание за връщане към нова Студена война, а с цел защита независимостта на Киев.

„Ние не можем да стоим отстрани, когато суверенитетът и националното достойнство на нация са скандално нарушавани“, каза Обама като допълни, че „ако това става без последствия в Украйна, то може да се случи с всяка нация, която е днес тук“.

„Това е основата на санкциите, които САЩ и нашите партньори наложиха на Русия. Това не е от желания за връщане към студената война“, каза още той.

От трибуната на ООН Обама също така призова, за край на американското ембарго срещу Куба и изрази увереност, че Конгресът ще вдигне ограниченията срещу страната, като думите му бяха посрещнати с аплодисменти.

Президентът допълни още, че политиката на Вашингтон спрямо Хавана „се е провалила в това да подобри начина на живот на кубинския народ“, но отбеляза също, че човешките права все още будят притеснения в отношенията с Куба.

#Барак Обама #Башар Асад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници