Обратно към пълната версия на статията »

„Нешънъл Джиографик” препоръчва България в топ 50 на уникалните дестинации

„Нешънъл Джиографик” препоръчва България в топ 50 на уникалните дестинации
Обиколката включва камерен концерт на открито в София, посещение на Рилския манастир, както и проготвяне на традиционната баница на брега на реката в Габрово.
A A+ A++ A

България попадна за първи път в пътеводителя за туристически обиколки на списание „Нешънъл Джиографик” „50 Tours of a Lifetime", препоръчващ 50 туристически дестинации, които трябва да посетим, докато сме живи.

Предложените места са посочени измежду хиляди предложения от цял свят и са пълна противоположност на популярните сред туристите места.

За класацията журналистите на „Нешънъл Джиографик” се доверяват на мненията на специалисти със сериозна репутация в туристическия бранш, предава novinite.com.

„Насочихме се към дестинации за доброволческа работа, за приключения, за семейни ваканции и пътешествия с малки кораби, насочени най-вече към преживяването, потапянето в местната среда, рационалните разходи и културото съпреживяване,” казват от „Нешънъл Джиографик”.

Повечето дестинации в списъка от 50 предлагат кратки, но изключително пълноценни пътешествия в много богати култури, както и преживявания, които да разширят светогледа на туриста.

Обиколката на България се нарича „Културния разхош на България: Изкуство, вино и традиции” и продължава 12 дни.

По време на пътешествието гостите на страната се запознават подробно с културното наследство на България още от епохата на траките до днес.

Обиколката включва камерен концерт на открито в София, посещение на Рилския манастир, проготвяне на традиционната баница на брега на реката в Габрово, както и докосване до хилядолетното изкуство на производството на вино по земите на България.

#България #вино #традиции #траки #Рилски манастир #изкуство #туристи #Габрово