Обратно към пълната версия на статията »

Опасно високите температури се запазват

Опасно високите температури се запазват
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за днес в 20 области на страната отново заради опасно високи температури.

Той ще е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. В тези области ще остане горещо с максимални температури между 33 и 36 градуса.

За останалите 8 области е обявен зелен код. През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове.

На отделни места, главно в планинските райони на Западна България, ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса.

 На места в планините ще има слаби превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър предимно от север. Максималната температура на 1200 метра ще е 27-28 градуса, на 2000 метра - около 19 градуса.

В сутрешните часове по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са около 26 – 28 градуса. Вълнение морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25 – 27 градуса.

 

#време #температури #превалявания #области #жълт код #зелен код #Видин #Монтана #Враца #Ловеч #Плевен #Велико Търново #Русе #Търговище #Разград #Шумен #Силистра #Кюстендил #Благоевград #Пазарджик #Пловдив #Стара Загора #Сливен #Ямбол